برای شروع پیکربندی داخلی ویدئو پروژکتور سونی VPL-FX35 را شرح میدهیم که از فناوری پردازش تصویر 3LCD بهره میبرد. این تکنولوژی بروز نیاز مخاطب به یک تصویر بینقص را رفع کرده که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فناوری ذکر شده میتوانید به بخش راهنمای انتخاب ویدئو پروژکتور مراجعه کنید. همچنین این پروژکتور sony دارای توان روشنایی به میزان 5000 ansi lumens است که این رقم تضمین کنندهی ایجاد تصویر مطلوب در محیطهایی با نور کنترل نشده میباشد. البته قابل ذکر است که کنتراست 1:2000 این دستگاه کمک شایانی به تشخیص و تفکیک تیره از روشن کرده تا باز هم خیال کاربران را از بابت تماشای لذت بخش ویدیوها یا ارائه محتوا راحت کند. مهمترین مشخصهی دیتا پروژکتور FX35 وضوح تصویر XGA (1024*768) است و به هنگام خواندن متن، تماشای طولانی مدت محتوای چند رسانهای و انجام بازی ویدیویی همواره جزئیات و جذابیت تصاویر را به چشمان مخاطب القاء میکند. این projector از لامپ بعنوان منبع نور بهره برده که طول عمر مفید آن 4000 ساعت تخمین زده میشود. با توجه به مشخصات ذکر شده، تمایل کاربران برای استفاده از آن در محیطهای اداری یا سینما خانگی میباشد.
محصولات مرتبط
پروژکتوری مناسب سالن های کوچک ومتوسط و اتاق های کنفرانس بزرگ با شدت روشنائی 5000 ANSI LUMENS . این سری پروژکتورهای SONY که خانواده FX را تشکیل می دهند همگی دارای رزولوشن XGA هستند و تفاوت اصلی شان در شدت روشنائی آنهاست. این دستگاه برای سالن های کنفرانس بزرگ و سالن های کوچک و متوسط مناسب است. نکته ای که در مورد شدت روشنائی می توان عنوان کرد این است که پروژکتورهائی با شدت روشنائی بالا می توانند در نور محیطی زیاد هم تصاویری دلچسب ایجاد کنند . بنابراین از این پروژکتور می توان به خوبی برای تولید تصویر کوچک و متوسط در محیط های پرنور استفاده کرد. در کاتالوگ این پروژکتور ذکر شده که این دستگاه قادر است تصاویری تا قطر 15 متر میز تولید کند. که البته به اعتقاد ما در محیط های تاریک این شرایط فراهم می شود و چنین تصویر بزرگی را نمی توان از پروژکتوری با این قدرت انتظار داشت.
رزولوشن این دستگاه نیز XGA یا 1024X768 پیکسل است که تقریبا استاندارد محیط های آموزشی است. البته رزولوشن بالاتر از این هم وجود دارد. نکته ای که در مورد رزولوشن قابل ذکر است رابطه بین آن با اندازه تصویر و فاصله ناظر تا پرده نمایش است. رزولوشن های بالا برای اینکه به خوبی احساس شوند لازم است بیننده فاصله مناسبی را رعایت کند. مثلا در رزولوشن FULL HD لازم است که ناظر حداکثر 3 برابر قطر تصویر از صفحه فاصله داشته باشد. در غیر اینصورت رزولوشن به خوبی تفکیک نمی شود. در مورد رزولوشن XGA نیز اگر فاصله بیش از حد نزدیک باشد تصویر پیکسل پیکسل به نظر می آید و اگر بیش از حد دور باشد جزئیات از دست می رود. بنابراین حتی در رزولوشن XGA نیز فاصله درست رعایت شود کیفیت خوبی را شاهد هستیم.
شکل زیر رابطه بین اندازه تصویر با فاصله بین پروژکتور تا ناظر و رزولوشن را نمایش می دهد.
کیفیت تصویر
پروژکتورهای سری FX از کمپانی Sony با ترکیبی از نسل جدید سیستم اپتیکی که از سیستم های BrightEra استفاده می کند کیفیت بسیار بالائی را به نمایش می گذارند.
تکنولوژی تولید تصویر
تکنولوژی تولید تصویر در این سری پروژکتورها از نوع 3LCD می باشد که کیفیت و شفافیت رنگ بسیار بالائب را عرضه می کنند.
عمر لامپ
در این نسل جدید از ویدئو پروژکتورها با استفاده از لامپ های ویژه و سیستم راه انداز آن عمر لامپ به 4 هزار ساعت افزایش داده شده است. البته با قرار دادن تنظیمات لامپ روی گزینه LOW
با فشردن دکمه ECO روی پروژکتور و یا ریموت کنترل دستگاه می توانید مصرف دستگاه را در حالت Econimy قرار دهید.
لنز اپتیکی دستگاه
این دستگاه دارای لنز قابل تعویض است. البته لنزی که به شکل استاندارد روی دستگاه قرار دارد بسیار کاربردی است و دارای رنج زوم 1.6 برابر است و این امکان را به شما می دهد تصاویری با اندازه های مختلف را از فاصله ای ثابت تولید کنید.
نسبت بزرگنمائی یا Throw Ratio در این پروژکتور بین 1.44 تا 2.3 است. اما نسبت بزرگنمائی چیست؟ نسبت بزرگنمائی نسبت بین فاصله پروژکتور تا صفحه نمایش به طول تصویر ایجاد شده روی پرده است. هرچه این عدد کوچکتر باشد تصویر تولید شده بزرگتر خواهد بود. و برعکس
شکل زیر این نسبت را بهتر توضیح می دهد.
مثلا در این پروژکتور با لنز استاندارد که نسبت بزرگنمائی بین 1.44 تا 2.3 است عدد 1.44 به این معنی است که مثلا اگر فاصله بین پروژکتور تا صفحه 1.44 متر باشد طول تصویر ایجاد شده 1 متر خواهد بود.
همچنین 4 لنز جانبی نیز با نسبت های بزرگنمائی مختلف برای این دستگاه موجود است که می توانید برای کاربردهای ویژه از آنها استفاده کنید.
همچنین این پروژکتور دارای قابلیت Optical Lens Shift است. به این معنی که بدون جابجائی پروژکتور و یا زاویه دادن به آن می توان تصویر را بالا و پائین و چپ و راست کنید. که این کار با جابجا کردن محور اپتیکی لنز نسبت به چیپ تولید کننده تصویر ایجاد می شود. دامنه این تغییرات در محور عمودی بین 51 درصد بالای مرکز تصویر تا 0 درصد نسبت به مرکز تصویر و و در محور افقی بین مثبت 33 درصد تا منفی 33 درصد در راستای حرکت افقی می باشد. این قابلیت در پروژکتورهای غیر حرفه ای وجود ندارد.
عمر فیلتر هوای این پروژکتور 15 هزار ساعت است و بنابراین سال های سال بدون مشکل می توانید با دستگاه کار کنید.
دستگاه همچنین قابلیت اتصال به شبکه LAN و ارسال اطلاعات از شبکه به پروژکتور را دارد.
نتیجه گیری
این دستگاه یکی از بهترین انتخاب ها برای استفاده در محیط های بزرگ است. قابلیت تعویض لنز و
Optical Lens Shift به شما در موقعیت های مختلف یاری می رساند. این دستگاه البته برای کاربردهای سینمائی با توجه به رزولوشن آن مناسب نیست. و البته برای این منظور نیز ساخته نشده است. اگر به شدت تصویر بیشتر احتیاج دارید می توانید نگاهی به FX37 انداخته و اگر شدت نور کمتری را نیاز دارید FX30 را مطالعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید